Woonzorgcentrum

Senior Assist

VII Voyes

Rondleiding aanvragen

Contactpersoon

Anne-Catherine Prud’homme
081/21 03 13
Anne-Catherine.Prud’homme@senior-assist.be

Adres

rue de VII Vôyes 9
5020 Vedrin

Faciliteiten

Kamer 1p. & 2p.

Restaurant met airco

Tuin & Terras

Gratis WIFI

Gemeenschappelijke pc

Was & Strijkdienst

Manicure

Pedicure

Coiffure

Openbaar vervoer

Winkels dichtbij

Welkom

Een woonzorgcentrum zijn naam meer dan waardig. Voyes ligt op het prachtige platteland van Vedrin, niet zo ver van het centrum. Onze bewoners leven in een ruim en licht gebouw, voorzien van al het moderne comfort. De verblijfplaats en eetzaal stralen net als een huis een hartelijke en familiale sfeer uit.

Animatie

Leven bij ons

Het leven valt niet stil als je bij ons komt wonen. Integendeel, het is een uitgesproken kans om de eenzaamheid achter je te laten en opnieuw mensen te ontmoeten.

Onze animatrice verdiept zich dagelijks in jullie levenskwaliteit. Boven alles wil zij binnenshuis een goede ambiance en een positieve sfeer creëren. Samen met de bewoners, stelt zij een gevarieerd programma samen. Hierbij houdt de animatrice rekening met hun individuele levensverhalen en verblijfsverwachtingen van de bewoner. Ze organiseert oa. groepsdiscussies, feestjes, intergenerationele  of crea activiteiten en uitstapjes voor bewoners en de familieleden die willen deelnemen.

Daarnaast heeft zij ook oog voor een waaier aan kleine zaken die het verblijf extra aangenaam maken. Van een geschikt plaatsje in de eetzaal tot oplossingen aanreiken voor psychische- , relationele-  of interpersoonlijke problemen.

Ook vrijwilligers zijn bij ons graag geziene gasten. Ze nemen deel aan activiteiten en ondersteunen het animatieteam. Hun komst vo vormt een leuk  contact met de buitenwereld. Wie dat wil kan ook wekelijks een eucharistieviering bijwonen.

Onze zorgen

Met onze zorgen ben je in goede handen

Onze zorgkundigen waken over de dagelijkse hygiëne, de veiligheid en het optimale comfort van alle bewoners.

Hiervoor werken zij nauw samen met de verpleegkundigen die op hun beurt instaan voor de specifieke medische zorgen.
Om een optimale kwaliteit van onze zorgen te garanderen, krijgen onze medewerkers aanvullende opleidingen en coaching.

De evolutie en het welzijn van onze bewoners wordt dagelijks besproken  op multidisciplinaire bijeenkomsten.

Alle  zorgen worden afgestemd op de gezondheid van de individuele bewoner. Ze worden gecoördineerd en gesuperviseerd door de hoofdverpleegkundige.  Zij werkt hiervoor in constant overleg met de behandelende jouw huisarts,  onze CA en de directie.

De schoonmaakploeg

Onze schoonmaakploeg zorgt er niet alleen voor dat de gemeenschappelijke leefruimtes er proper bij liggen.
Schoonmaken doen zij met zorg. Ze zijn zich er  bewust van dat aan jouw meegebrachte spulletjes heel wat herinneringen kleven.

Dementie-Alzheimer

De verzorging van personen met dementie is een totaalzorg waar tal van factoren een belangrijke rol spelen.

Samen met de bewoner en familie zoeken we naar gepaste antwoorden op maat. De kracht van onze zorg schuilt in onze jarenlange expertise en het feit dat wij mensen met dementie in elk stadium als volwaardige individuen benaderen.

Met ondersteunende animatie, zinvolle tijdbesteding en aangepast materiaal komen we tot een kwaliteitsvolle benadering met realistische, haalbare doelstellingen. Zo willen we samen met u op pad gaan om dementie op een rustige, ontspannen en zorgzame wijze te beleven.

Heb je vragen over dementie? Wij zijn er voor jou! Ons team staat klaar om met u in alle discretie erover te praten. Maak gerust een afspraak.

Ergotherapie

Valt het uitvoeren van  je een favoriete activiteit je zwaar? Of heb je moeite met praktische dagdagelijkse handelingen?

Daar weet onze ergotherapeut wel weg mee. Ergotherapie richt zich speciaal op zelfredzaamheid en je goed in je vel voelen.

Voor zaken als wassen, omkleden, eten, toilettraining, rolstoel rijden en hobby’s hebben zij flink wat praktische tips voor je klaar. We geven ook op een speelse en aangename manier coördinatietraingen.

We maken van iedereen een profiel op zodat we een goed beeld hebben van jouw dagelijkse activiteiten. Zo kunnen we je gericht tips geven en leren we je omspringen met hulpmiddelen indien gewenst.

Kinesitherapie

De kinesist stimuleert de bewoners om zoveel mogelijk hun zelfredzaamheid te behouden of te verbeteren. In de speciaal uitgeruste kine-zaal kan aangepaste training  bewegings- en ademhalingspijnen of hart- en spieraandoeningen  verlichten.

Het doel is het vertrouwen van de bewoner in hun eigen capaciteiten te herstellen en te stimuleren. Op die manier streven we naar een optimale levenskwaliteit en maximaal persoonlijk comfort.

Hotellerie

Ons hotelteam draagt bij tot het comfort door gezonde en gevarieerde maaltijden te verzorgen. De onderhoudsploeg draagt zorg voor ons gebouw.

Wij zijn er voor jou.
Aarzel niet om ons te contacteren.