Woonzorgcentrum

Senior Assist

Residentie Les Charmilles

Rondleiding aanvragen

Contactpersoon

Laetitia Liffring
071/26 61 90
Laetitia.Liffring@senior-assist.be

Adres

rue d’Eghezée 54
5060 Sambreville

Faciliteiten

Kamer 1p. & 2p.

Restaurant met airco

Tuin & Terras

Gratis WIFI

Gemeenschappelijke pc

Was & Strijkdienst

Manicure

Pedicure

Coiffure

Openbaar vervoer

Winkels dichtbij

Welkom

Dit is een echt rusthuis op mensen maat waar een familiale en gemoedelijke sfeer primeren. Omdat de meeste bewoners uit de streek afkomstig zijn, weerspiegelt dit woonzorgcentrum de sympathieke geest van het dorp af.

Wie gemeenschappelijke herinneringen koestert, vind elkaar sneller. Hoewel ieders privacy en individualiteit hier maximaal gerespecteerd wordt,  stimuleren wij toch het sociaal leven.’s Middag en ’s avonds eten we bijvoorbeeld gezellig samen in de eetzaal.

Onze kinesisten en ergotherapeuten staan in voor het welzijn van onze gasten.  Ze streven naar een maximale autonomie in de dagdagelijkse handelingen. De hele zorgploeg waakt over de evolutie van elke bewoner, bespreekt dit in team en informeert de familieleden hierover.

Om de onderlinge sfeer te bevorderen organiseren we regelmatig feestjes waar bewoners, familieleden en medewerkers op een ongedwongen manier kunnen bijpraten.

Animatie

Wonen bij ons

Het leven valt niet stil als je bij ons komt wonen. Integendeel, het is een uitgesproken kans om de eenzaamheid achter je te laten en opnieuw mensen te ontmoeten.

Onze animatrice verdiept zich dagelijks in jullie levenskwaliteit.

Boven alles wil zij binnenshuis een goede ambiance en een positieve sfeer creëren. Samen met de bewoners, stelt zij een gevarieerd programma samen. Hierbij houdt zij rekening met hun individuele levensverhalen en verblijfsverwachtingen. Ze organiseert oa. groepsdiscussies, feestjes, intergenerationele  of crea-activiteiten en uitstapjes voor bewoners én de familieleden.

Daarnaast heeft zij ook oog voor de kleine zaken die een verblijf extra aangenaam maken. Van een geschikt plaatsje in de eetzaal tot oplossingen aanreiken voor psychische- , relationele problemen.

Ook vrijwilligers zijn bij ons graag geziene gasten. Ze nemen soms deel aan activiteiten en ondersteunen zo het animatieteam. Hun aanwezigheid vormt voor de bewoners een leuk contact met de buitenwereld.

Onze zorgen

In goede handen met onze zorgen

Onze zorgkundigen waken over de dagelijkse hygiëne, de veiligheid en het optimale comfort van alle bewoners.

Hiervoor werken zij nauw samen met de verpleegkundigen die op hun beurt instaan voor de specifieke medische zorgen.
Om een optimale kwaliteit van onze zorgen te garanderen, krijgen onze medewerkers aanvullende opleidingen en coaching.

De evolutie en het welzijn van onze bewoners wordt dagelijks besproken  op multidisciplinaire bijeenkomsten.

Alle  zorgen worden afgestemd op de gezondheid van de individuele bewoner. Ze worden gecoördineerd en gesuperviseerd door de hoofdverpleegkundige.  Zij werkt hiervoor in constant overleg met de behandelende jouw huisarts,  onze CA en de directie.

Alzheimer-Dementie

De verzorging van personen met dementie is een totaalzorg waar tal van factoren een belangrijke rol spelen.

Samen met de bewoner en familie zoeken we naar gepaste antwoorden op maat. De kracht van onze zorg schuilt in onze jarenlange expertise en het feit dat wij mensen met dementie in elk stadium als volwaardige individuen benaderen.

Met ondersteunende animatie, zinvolle tijdbesteding en aangepast materiaal komen we tot een kwaliteitsvolle benadering met realistische, haalbare doelstellingen. Zo willen we samen met u op pad gaan om dementie op een rustige, ontspannen en zorgzame wijze te beleven.

Heb je vragen over dementie? Wij zijn er voor jou! Ons team staat klaar om met u in alle discretie erover te praten. Maak gerust een afspraak.

Ergotherapie

Valt het uitvoeren van een favoriete activiteit je erg zwaar? Of heb je moeite met praktische dagdagelijkse handelingen?

Daar weet onze ergotherapeut weg mee. Ergotherapie richt zich speciaal op zelfredzaamheid en goed in je vel blijven. Voor zaken als wassen, omkleden, eten, toilettraining, rolstoel rijden en hobby’s hebben zij flink wat praktische tips voor je klaar. We geven ook op een speelse en aangename manier coördinatietrainingen.

We maken van iedereen een profiel op zodat we een goed beeld hebben van jouw dagelijkse activiteiten. Zo kunnen we je gericht tips geven en leren we je omspringen met hulpmiddelen indien gewenst.

Kinesitherapie

De kinesist stimuleert de bewoners om zoveel mogelijk hun zelfredzaamheid te behouden of te verbeteren. In de speciaal uitgeruste kine-zaal kan aangepaste training bewegings- en ademhalingspijnen of hart- en spieraandoeningen  verlichten.

Het doel is het vertrouwen van de bewoner in hun eigen capaciteiten te herstellen en te stimuleren. Op die manier streven we naar een optimale levenskwaliteit en maximaal persoonlijk comfort.

Wij zijn er voor jou.
Aarzel niet om ons te contacteren.