Woonzorgcentrum

Senior Assist

De Mouterij WZC

De Mouterij, da’s is 3 in 1!

Wist je dat we zowel een gezellig woonzorgcentrum als een zorghotel zijn? Bovendien kun je in hetzelfde gebouw ook een zorgappartement huren.

 

Rondleiding aanvragen

Contactpersoon

Véronique Van der Heyden
053/ 60 10 00
Veronique.vanderheyden@senior-assist.be

Adres

Nieuwbeekstraat 30
9300 Aalst
www.demouterij-aalst.be

Faciliteiten

openbaar vervoer

manicure

pedicure

kapper

kinesitherapie

ergotherapie

revalidatie

speciale zorg dementie

verpleging en verzorging

animatie

was- en strijkdienst

1-persoonskamer

2-persoonskamer

bar – cafetaria

wifi

koelkast op kamer

telefoonaansluiting op kamer

TV-aansluiting op kamer

toegankelijk rolstoelen

lift

Welkom

De Mouterij is uniek. We hebben twee ingangen. Eentje voor het woonzorgcentrum en eentje voor de serviceflats en het zorghotel.

Doordat ons gebouw in de hoogte ontworpen is, vind je bij ons geen lange, ongezellige gangen. Wel  veel licht, heeeel veel licht, want we hebben overal grote ramen voorzien, langs alle zijden, in alle kamers. De ramen zijn zo ontworpen dat ook personen in een rolstoel een goed zicht hebben op het Aalsterse groen en de omgeving. Want, licht doet leven.

We liggen in een rustig zijstraatje van een invalsweg, pal tussen het OLV Ziekenhuis en het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (100m). De omgeving doet denken aan een vriendelijk vakantiedorp. Je vindt er winkeltjes (Carrefour Express op 50m), tavernes en bistro’s. En we hebben een cafetaria met een pleintje…

In ons zorghotel kun je in alle comfort herstellen na een operatie. Of je kunt tijdelijk op vakantie als je familie er even van tussenuit wil naar Spanje.

Helemaal bovenaan prijken onze serviceflats en penthouses (assistentiewoningen is het correcte woord). Ze geven je een fenomenaal zicht over Aalst en ze hebben dakterrassen (wel niet allemaal). Ze zijn voor alle leeftijden en zijn aangepast aan personen met fysieke beperkingen. Meer uitleg vind je op de pagina De Mouterij Flats.

www.demouterij-aalst.be

Filosofie

Bij ons draait alles om kwaliteit, respect en comfort. Om te beantwoorden aan alle individuele behoeftes, zitten  de nieuwste technologieën en gespecialiseerde voorzieningen subtiel verwerkt in ons gebouw.

We hechten veel belang aan persoonlijke zelfontplooiing en leggen het accent op een volwaardige benadering van alle bewoners en hun familieleden. Tegelijk voorzien we een uitgebreide ondersteunende begeleiding van demente en palliatieve bewoners.

Dit alles wordt mogelijk gemaakt door een fijn multidisciplinair team dat elke dag haar uiterste best doet om je in de watten te leggen. We doen er ook alles aan om je zo snel mogelijk thuis te laten voelen. Ons uitgebreid actief animatieprogramma, van blitse modeshow tot kerstfeest, zorgt meteen voor een toffe sfeer. Familie, vrienden, kennissen zijn altijd welkom in onze voorzienin. Bezoekuren leggen we niet op. Zit je nog met vragen? Aarzel dan zeker niet om onze medewerkers aan te spreken. We staan immers altijd klaar om je verder te helpen!

Animatie

Wonen bij ons

Het leven valt niet stil als je bij ons komt wonen. Integendeel, het is een uitgesproken kans om de eenzaamheid achter je te laten en opnieuw mensen te ontmoeten.

Onze animatrice verdiept zich dagelijks in jullie levenskwaliteit.

Boven alles wil zij binnenshuis een goede ambiance en een positieve sfeer creëren. Samen met de bewoners, stelt zij een gevarieerd programma samen. Hierbij houdt zij rekening met hun individuele levensverhalen en verblijfsverwachtingen. Ze organiseert oa. groepsdiscussies, feestjes, intergenerationele  of crea-activiteiten en uitstapjes voor bewoners én de familieleden.

Daarnaast heeft zij ook oog voor de kleine zaken die een verblijf extra aangenaam maken. Van een geschikt plaatsje in de eetzaal tot oplossingen aanreiken voor psychische- , relationele problemen.

Ook vrijwilligers zijn bij ons graag geziene gasten. Ze nemen soms deel aan activiteiten en ondersteunen zo het animatieteam. Hun aanwezigheid vormt voor de bewoners een leuk contact met de buitenwereld.
Wie dat wenst kan bij ons ook een eucharistieviering bijwonen.

Onze zorg

In goede handen dankzij ons multidisciplinair team

Onze zorgkundigen waken over de dagelijkse hygiëne, de veiligheid en het optimale comfort van alle bewoners.

Hiervoor werken zij nauw samen met de verpleegkundigen die op hun beurt instaan voor de specifieke medische zorgen.
Om een optimale kwaliteit van onze zorgen te garanderen, krijgen onze medewerkers aanvullende opleidingen en coaching.

De evolutie en het welzijn van onze bewoners wordt dagelijks besproken  op multidisciplinaire bijeenkomsten.

Alle  zorgen worden afgestemd op de gezondheid van de individuele bewoner. Ze worden gecoördineerd en gesuperviseerd door de hoofdverpleegkundige.  Zij werkt hiervoor in constant overleg met de behandelende jouw huisarts,  onze CA en de directie.

Dementie-Alzheimer

De verzorging van personen met dementie is een totaalzorg waar tal van factoren een belangrijke rol spelen.

Samen met de bewoner en familie zoeken we naar gepaste antwoorden op maat. De kracht van onze zorg schuilt in onze jarenlange expertise en het feit dat wij mensen met dementie in elk stadium als volwaardige individuen benaderen.

Met ondersteunende animatie, zinvolle tijdbesteding en aangepast materiaal komen we tot een kwaliteitsvolle benadering met realistische, haalbare doelstellingen. Zo willen we samen met u op pad gaan om dementie op een rustige, ontspannen en zorgzame wijze te beleven.

Heb je vragen over dementie? Wij zijn er voor jou! Ons team staat klaar om met u in alle discretie erover te praten. Maak gerust een afspraak.

Ergotherapie

Valt het uitvoeren van een favoriete activiteit je erg zwaar? Of heb je moeite met praktische dagdagelijkse handelingen?

Daar weet onze ergotherapeut weg mee. Ergotherapie richt zich speciaal op zelfredzaamheid en goed in je vel blijven. Voor zaken als wassen, omkleden, eten, toilettraining, rolstoel rijden en hobby’s hebben zij flink wat praktische tips voor je klaar. We geven ook op een speelse en aangename manier coördinatietrainingen.

We maken van iedereen een profiel op zodat we een goed beeld hebben van jouw dagelijkse activiteiten. Zo kunnen we je gericht tips geven en leren we je omspringen met hulpmiddelen indien gewenst.

Kinesitherapie

De kinesist stimuleert de bewoners om zoveel mogelijk hun zelfredzaamheid te behouden of te verbeteren. In de speciaal uitgeruste kine-zaal kan aangepaste training bewegings- en ademhalingspijnen of hart- en spieraandoeningen  verlichten.

Het doel is het vertrouwen van de bewoner in hun eigen capaciteiten te herstellen en te stimuleren. Op die manier streven we naar een optimale levenskwaliteit en maximaal persoonlijk comfort.

Hotellerie

Lekker en gezond eten is  belangrijk. Bovendien zijn onze gasten erg gesteld op een goede keuken. Daarom hecht de directie veel belang aan de kwaliteit en de variatie van de geserveerde maaltijden.

Ook het onderhoudspersoneel vormt een essentiële schakel  in de werking van ons huis. Zij zorgen dat alles er netjes bij ligt en zijn vaak een luisterend oor. Bij het schoonmaken van jouw kamer zijn zij zich bewust van de vele herinneringen die aan jouw meubels en decoratie kleven

Mouterij Flats

Op de 7e en 8e verdieping verhuurt Senior Assist ook 12 mooi afgewerkte assistentiewoningen (niet bemeubeld).

Je woont er zelfstandig in een veilige omgeving. De speciaal uitgeruste flats bieden een adembenemend zicht op de stad en  zijn al dan niet voorzien voor een dakterras.

Voor meer info over de assistentiewoningen verwijzen we graag de pagina van De Mouterij Assistentiewoningen

 

Facebook

Nieuws

TV Oost bij Residentie De Mouterij

Routeplan

De Mouterij is makkelijk te bereiken. We liggen in een rustig zijstraatje van een invalsweg op 1 km van het Stedelijk ziekenhuis.
Om de hoek ligt een Carrefour Express en een bloemenwinkel. In deze gezellige woonbuurt vind je ook leuke tavernes en eetgelegenheden.

De academie is onze overbuur. Zij zorgen voor een creatieve touch in de wijk.
We zijn makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer:
Lijn 91, 92, 94, 96: Halte Gentsestraat (375m) Lijn 3, 81, 82, 87: Halte Diepestraat (427m)

Wij zijn er voor jou.
Aarzel niet om ons te contacteren.