Woonzorgcentrum

Senior Assist

Château Sous-Bois

ZORGHOTEL –  REVALIDATIE – VAKANTIE

Rondleiding aanvragen

Contactpersoon

Frederic Pottier
087/21 06 00
Frederic.Pottier@senior-assist.be

Adres

Chemin Sous-Bois 22
4900 Spa

Faciliteiten

Chambre 1p. & 2p.
Restaurant climatisé
Jardin et terrasse
WIFI Gratuit
Ordinateur commun
Blanchisserie & de repassage
Manucure
Pédicure
Coiffure
Parking

Welkom

Dit unieke woonzorgcentum met kortverblijf voor revalidatie en vakantie ligt in een prachtig park. Ook als niet senior zou je  er zo op vakantie gaan, want dit rusthuis is ondergebracht in een prachtig gerestaureerde, rustieke villa die dateert uit de hoogdagen van de eeuwwisseling.

De karaktervolle kamers zijn aangepast aan de modernste zorgstandaarden. Ook de meest recente kamers in de nieuwe vleugel bieden alle comfort. Alle ramen kijken uit op het groene park.

Andere troeven van het huis zijn onze majestueuze woonkamer waar menig vijfsterren hotel een puntje kan aan zuigen en de riante veranda met zicht op de tuin.

Bij mooi weer openen we het terras voor de gasten en hun bezoekers.  Dit is ook het moment om ons  park te voet of met de rolstoel te verkennen.

En wacht tot je ons decor in winter ziet, dan komt dit feeërieke woonzorgcentrum anex zorgstoel pas volledig tot zijn recht. Voor de bezoekers is een ruime parking voorzien.

Wie houdt van cultuur en landelijk toerisme staat op enkele minuten met de wagen in het centrum van het charmante stadje SPA. Een must!

Animatie

Leven bij jons

Onze animatrice verdiept zich dagelijks in jullie levenskwaliteit.

Boven alles wil zij binnenshuis een goede ambiance en een positieve sfeer creëren. Samen met de bewoners, stelt zij een gevarieerd programma samen. Hierbij houdt zij rekening met hun individuele levensverhalen en verblijfsverwachtingen. Ze organiseert oa. groepsdiscussies, feestjes, intergenerationele  of crea-activiteiten en uitstapjes voor bewoners én de familieleden.

Daarnaast heeft zij ook oog voor de kleine zaken die een verblijf extra aangenaam maken. Van een geschikt plaatsje in de eetzaal tot oplossingen aanreiken voor psychische- , relationele problemen.

Ook vrijwilligers zijn bij ons graag geziene gasten. Ze nemen soms deel aan activiteiten en ondersteunen zo het animatieteam. Hun aanwezigheid vormt voor de bewoners een leuk contact met de buitenwereld.

Wie dat wenst kan bij ons ook een eucharistieviering bijwonen.

Onze zorgen

In goede handen met onze zorgen

Onze zorgkundigen waken over de dagelijkse hygiëne, de veiligheid en het optimale comfort van alle bewoners.

Hiervoor werken zij nauw samen met de verpleegkundigen die op hun beurt instaan voor de specifieke medische zorgen.
Om een optimale kwaliteit van onze zorgen te garanderen, krijgen onze medewerkers aanvullende opleidingen en coaching.

De evolutie en het welzijn van onze bewoners wordt dagelijks besproken  op multidisciplinaire bijeenkomsten.

Alle  zorgen worden afgestemd op de gezondheid van de individuele bewoner. Ze worden gecoördineerd en gesuperviseerd door de hoofdverpleegkundige.  Zij werkt hiervoor in constant overleg met de behandelende jouw huisarts,  onze CA en de directie.

De schoonmaakploeg

Onze schoonmaakploeg zorgt er niet alleen voor dat de gemeenschappelijke leefruimtes er proper bij liggen.
Schoonmaken doen zij met zorg. Ze zijn zich er bewust van dat aan jouw meegebrachte spulletjes heel wat herinneringen kleven.

Alzheimer-Dementie

De verzorging van personen met dementie is een totaalzorg waar tal van factoren een belangrijke rol spelen.

Samen met de bewoner en familie zoeken we naar gepaste antwoorden op maat. De kracht van onze zorg schuilt in onze jarenlange expertise en het feit dat wij mensen met dementie in elk stadium als volwaardige individuen benaderen.

Met ondersteunende animatie, zinvolle tijdbesteding en aangepast materiaal komen we tot een kwaliteitsvolle benadering met realistische, haalbare doelstellingen. Zo willen we samen met u op pad gaan om dementie op een rustige, ontspannen en zorgzame wijze te beleven.

Heb je vragen over dementie? Wij zijn er voor jou! Ons team staat klaar om met u in alle discretie erover te praten. Maak gerust een afspraak.

Ergotherapie

Valt het uitvoeren van  je een favoriete activiteit je erg zwaar? Of heb je moeite met praktische dagdagelijkse handelingen?

Daar weet onze ergotherapeut weg mee. Ergotherapie richt zich speciaal op zelfredzaamheid en goed in je vel blijven. Voor zaken als wassen, omkleden, eten, toilettraining, rolstoel rijden en hobby’s hebben zij flink wat praktische tips voor je klaar. We geven ook op een speelse en aangename manier coördinatietrainingen.

We maken van iedereen een profiel op zodat we een goed beeld hebben van jouw dagelijkse activiteiten. Zo kunnen we je gericht tips geven en leren we je omspringen met hulpmiddelen indien gewenst.

Kinésitherapie

De kinesist stimuleert de bewoners om zoveel mogelijk hun zelfredzaamheid te behouden of te verbeteren. In de speciaal uitgeruste kine-zaal kan aangepaste training bewegings- en ademhalingspijnen of hart- en spieraandoeningen  verlichten.

Het doel is het vertrouwen van de bewoner in hun eigen capaciteiten te herstellen en te stimuleren. Op die manier streven we naar een optimale levenskwaliteit en maximaal persoonlijk comfort.

Hotellerie

Ons hotelteam draagt bij tot het comfort door gezonde en gevarieerde maaltijden te verzorgen. De onderhoudsploeg draagt zorg voor ons gebouw.

Wij zijn er voor jou.
Aarzel niet om ons te contacteren.