Woonzorgcentrum

Senior Assist

Battenbroek

Rustoord Battenbroek werd in 1988 officieel geopend, en is voor de oudere mens een begrip geworden. Door de jaren heen is ons bescheiden rustoord uitgegroeid tot een woonzorgcentrum voor 88 residenten.

Rustoord Battenbroek, dat centraal gelegen is in het domein Battenbroek, is een van de weinige plaatsen waar mens en natuur elkaar nog kunnen ontmoeten. Een rustgevende omgeving waar de oudere mens echt tot rust kan komen.

Een familiale sfeer, 26 ha natuur in het gehucht Battenbroek en een persoonlijke service met alle moderne faciliteiten zijn onze voornaamste troeven.

Rondleiding aanvragen

Contactpersoon

Adres

Rustoord Battenbroek vzw
Battenbroek 14
2800 Walem
015/28 79 79

Faciliteiten

  • bad of douche
  • toilet en lavabo
  • tv-aansluiting en telefoonaansluiting
  • oproepsysteem
  • aanpassing voor rolstoelgebruikers
  • keuze tussen bemeubelde kamer of eigen meubels
  • kamers in de nieuwbouw beschikken daarnaast over een gratis koelkast en gratis toegang tot wifi.

Welkom

Een rustige woonomgeving in een natuurdomein

Het domein waarin Rustoord Battenbroek gelegen is, nodigt uit tot sociaal contact en tot contact met de natuur. Terrassen en wandelwegen laten residenten en bezoekers genieten van de grasvelden en bloemperken, in een kader van natuurlijke begroeiing, bossen en een vijver met hun specifieke fauna.

Huiselijke sfeer

Aangename en familiale sfeer

Een aangename en huiselijke sfeer wordt gecreëerd door wederzijds respect, openhartigheid en mogelijkheid tot inspraak van alle betrokkenen. Op die basis ontstaan de vertrouwensrelaties die essentieel zijn voor elk samenleven. Familie en vrienden zijn 24u/24u welkom.

Onze zorgen

Verzorging

Iedereen die naar een woonzorgcentrum verhuist doet dit omdat hij/zij niet meer in staat is, fysisch of psychisch, om voor zichzelf te zorgen en hulp van derden nodig heeft. Hulp is een veelzijdig begrip en verzorging van de resident betekent dan ook niet alleen maar wassen, kleden,voeden van mensen.

Animatie

Animatie

Elke weekdag zorgt de dienst animatie voor aangepaste activiteiten. Zij zorgen ook voor de festiviteiten rond jaarlijkse gebeurtenissen, de verjaardagen van de bewoners,… 4 keer per jaar verschijnt het Battenbroekkrantje met de laatste nieuwtjes van de voorbije periode.

Kinesitherapie

Kinesitherapie

Voor de oudere mens is kinesitherapie van essentieel belang in hun dagelijkse leven. Rusthuiskinesitherapie verschilt van de klassieke behandeling op dat punt dat de hoofdzaak hier is dat de behandeling vooral gericht is op het behouden en bevorderen van de mobiliteit. Ook tracht de kinesitherapeut de ADL-activiteiten zolang mogelijk te stimuleren.

Brasserie

De brasserie is alle dagen open vanaf 15u tot 20u. Tegen democratische prijzen kan men hier terecht voor een drankje.

Nieuws

De Ronde van Battenbroek

Zoals elk jaar organiseerde Rustoord Battenbroek ook weer dit jaar zijn Ronde van Battenbroek.

Wij zijn er voor jou.
Aarzel niet om ons te contacteren.