Woonzorgcentrum

Senior Assist

Residentie Tramontane

Rondleiding aanvragen

Contactpersoon

Nathalie Bosmans
071/43 75 75
Nathalie.Bosmans@senior-assist.be

Adres

rue Cité de l’enfance 45
6001 Marcinelle (Charleroi)

Faciliteiten

Chambre 1p. & 2p.
Restaurant climatisé
Jardin et terrasse
WIFI Gratuit
Ordinateur commun
Blanchisserie & de repassage
Manucure
Pédicure
Coiffure
Parking
Transport public
Commerce à proximité

Welkom

In het hart van Marcinelle bij Charleroi verwelkomen wij valide en semi-valide senioren en senioren met beperkte mobiliteit. Ons multidisciplinair woonzorgcentrum team verstrekt een globale zorg – lichamelijk, geestelijk en mentaal – met een totale eerbied voor de persoon en voor de filosofische en religieuze overtuigingen van iedereen.

In ons woonzorgcentrum vind je een kinesitherapiezaal en over een ergotherapieruimte voor de gezamenlijke (animatie, spelen, keuken,…) en individuele activiteiten (functionele en cognitieve revalidatie).

Er worden regelmatig spektakels en uitstappen georganiseerd, net als activiteiten voor jong en oud met de école des Cerisiers of activiteitenprojecten met IMP (Instituut voor volwassen Personen met een Mentale Handicap). Alle bewoners beschikken in hun kamer over telefoon en kabel.

Er worden regelmatig spektakels en uitstappen georganiseerd, net als activiteiten voor jong en oud met de école des Cerisiers of activiteitenprojecten met IMP (Instituut voor volwassen Personen met een Mentale Handicap).

Voor het individueel comfort beschikken alle bewoners in hun kamer over een telefoonlijn en kabel.

Onze zorgen

In goede handen met onze zorgen

Onze zorgkundigen waken over de dagelijkse hygiëne, de veiligheid en het optimale comfort van alle bewoners.

Hiervoor werken zij nauw samen met de verpleegkundigen die op hun beurt instaan voor de specifieke medische zorgen.
Om een optimale kwaliteit van onze zorgen te garanderen, krijgen onze medewerkers aanvullende opleidingen en coaching.

De evolutie en het welzijn van onze bewoners wordt dagelijks besproken  op multidisciplinaire bijeenkomsten.

Alle  zorgen worden afgestemd op de gezondheid van de individuele bewoner. Ze worden gecoördineerd en gesuperviseerd door de hoofdverpleegkundige.  Zij werkt hiervoor in constant overleg met de behandelende jouw huisarts,  onze CA en de directie.

De schoonmaakploeg

Onze schoonmaakploeg zorgt er niet alleen voor dat de gemeenschappelijke leefruimtes er proper bij liggen.
Schoonmaken doen zij met zorg. Ze zijn zich er bewust van dat aan jouw meegebrachte spulletjes heel wat herinneringen kleven.

Dementie-Alzheimer

De verzorging van personen met dementie is een totaalzorg waar tal van factoren een belangrijke rol spelen.

Samen met de bewoner en familie zoeken we naar gepaste antwoorden op maat. De kracht van onze zorg schuilt in onze jarenlange expertise en het feit dat wij mensen met dementie in elk stadium als volwaardige individuen benaderen.

Met ondersteunende animatie, zinvolle tijdbesteding en aangepast materiaal komen we tot een kwaliteitsvolle benadering met realistische, haalbare doelstellingen. Zo willen we samen met u op pad gaan om dementie op een rustige, ontspannen en zorgzame wijze te beleven.

Heb je vragen over dementie? Wij zijn er voor jou! Ons team staat klaar om met u in alle discretie erover te praten. Maak gerust een afspraak.

Ergotherapie

Valt het uitvoeren van  je een favoriete activiteit je erg zwaar? Of heb je moeite met praktische dagdagelijkse handelingen?

Daar weet onze ergotherapeut weg mee. Ergotherapie richt zich speciaal op zelfredzaamheid en goed in je vel blijven. Voor zaken als wassen, omkleden, eten, toilettraining, rolstoel rijden en hobby’s hebben zij flink wat praktische tips voor je klaar. We geven ook op een speelse en aangename manier coördinatietrainingen.

We maken van iedereen een profiel op zodat we een goed beeld hebben van jouw dagelijkse activiteiten. Zo kunnen we je gericht tips geven en leren we je omspringen met hulpmiddelen indien gewenst.

Kinesitherapie

De kinesist stimuleert de bewoners om zoveel mogelijk hun zelfredzaamheid te behouden of te verbeteren. In de speciaal uitgeruste kine-zaal kan aangepaste training bewegings- en ademhalingspijnen of hart- en spieraandoeningen  verlichten.

Het doel is het vertrouwen van de bewoner in hun eigen capaciteiten te herstellen en te stimuleren. Op die manier streven we naar een optimale levenskwaliteit en maximaal persoonlijk comfort.

Wij zijn er voor jou.
Aarzel niet om ons te contacteren.