Leer meer over ons

Senior Assist

Zorgeloos jezelf zijn

Senior Assist is een zorggroep die zich ten dienste stelt van ouderen. Hiervoor beschikken wij over een uitgebreid netwerk van woonzorgcentra, assistentiewoningen en een dienst thuisverpleging.

Onze Filosofie

Zorg voor iedereen

Sinds 2006 streven wij samen naar een kwalitatief betere zorg voor alle personen ouder dan 65 jaar die hulpbehoevend zijn. Je kan hiervoor terecht in één van onze woonzorgcentra en assistentiewoningen op meer dan 30 verschillende locaties in Wallonië, Vlaanderen en Brussel. Dankzij ons thuiszorgnetwerk kunnen we ook bij jou langs­komen.

Iedereen anders 

Een verscherpte aandacht voor de mens als individu staat bij ons centraal. Dankzij een nauwer contact met de bewoners en hun familie zorgen wij er voor dat senioren zich goed voelen bij ons en zo zorge­loos zichzelf kunnen zijn. Je mag ons gerust zien als een grote familie waar het hart op de eerste plaats komt. Zo bouwen wij aan de seniorenzorg van de toekomst.

Onze kracht

Bundeling van jarenlange ervaring

Het eerste Senior Assist woonzorgcentrum opende haar deuren in de jaren 50. De groep werd opgericht in 2006.
 Veel van onze werknemers blikken terug op een langere carrière in de zorgsector.  Dit resulteert in een enorme concentratie van ervaring en kennis die we integreren bij elke locatie.

Gespecialiseerd in rusthuizen

Een woonzorgcentrum is een mini-gemeenschap op zich. Wist je dat een groot rusthuis soms meer dan 100 werknemers en tot 150 bewoners telt?
Onze ervaring laat ons toe alle  radertjes die bijdragen tot een goede zorg feilloos op elkaar af te stellen.
Ook  de kwaliteit van de verleende zorgen houden wij nauwlettend in het oog. Speciaal hiervoor ontwikkelen wij doeltreffende controlediensten en kwaliteitshandboeken. Zo zijn we er altijd zeker van dat onze bewoners de beste zorgen ontvangen.

Elk Senior Assist rusthuis heeft haar eigen identiteit

Elk Senior Assist woonzorgcentrum of rusthuis heeft haar eigen karakter en aanpak. Door boekhouding, gebouwenonderhoud, techniek en managementfuncties te centraliseren ontlasten we onze lokale schakels. Op die manier heeft ons verplegend en verzorgend personeel meer tijd voor haar bewoners. Dit tilt de kwaliteit van onze zorgen naar een hoger niveau.

Voor elke behoefte een oplossing

Senior Assist levert oplossingen voor elke zorgbehoeftigheid. Van een verpleegster aan huis, tijdelijke opvang, revalidatie, serviceflats tot meer of minder intensieve dagelijkse zorgen in een rusthuis of een rust- en verzorgingstehuis.

Onze waarden

  • PASSIE – Zorg is onze passie
  • BETROUWBAARHEID – Op ons kan je rekenen
  • EXPERTISE – We willen de beste zijn in ons vak
  • RESPECT – We hebben respect voor onszelf en voor de ander
  • FLEXIBILITEIT – We staan open voor nieuwe ideeën
  • INLEVINGSVERMOGEN – We verplaatsen ons in de ander
  • OPEN COMMUNICATIE – Laat van je horen

Onze missie

Als wereldwijd bedrijf biedt Senior Assist excellente zorg aan zijn residenten en patiënten, met respect voor hun individuele behoeften en welzijn.

Onze visie

Wij willen de referentie zijn in zorg. Zowel onze residenten als onze medewerkers vinden bij Senior Assist een warme en veilige omgeving. We bezorgen onze residenten een gezonder en gelukkiger leven, en bieden hen en hun families gemoedsrust.

SA in cijfers

Senior Assist telt  37 woonzorgcentra en 300 assistentiewoningen in België
(vnl. Brussel en Wallonië), ± 3.000 vergunde bedden, dienstverlening aan ± 3.000 senioren aan huis en een personeelsbestand van ± 1.800 werknemers.
Verder zijn er projecten in ontwikkeling voor circa 1.200 bedden.

De cijfers op deze website worden regelmatig geüpdatet. Werk je aan een publicatie of een artikel over onze organisatie? Contacteer dan zeker onze dienst communicatie. Die helpt je graag verder met bijkomende informatie, de meest recente cijfers of een interview.

We zijn tijdens de kantooruren te bereiken op het nummer
02/ 793 77 30 of via dit e-mail adres.

Internationaal

Koningin Mathilde op bezoek in SeniorAssist Turkije, Istanbul 2012.

Onze gespecialiseerde kennis en zorgexpertise is zo uniek dat ze intussen ook haar weg vindt naar het buitenland.

Senior Assist is een Belgisch bedrijf dat onder de naam Senior Assist International opereert in Nederland, Turkije, Peru, Urugay en Chili. Naast ouderenzorg bieden we er binnenkort ook andere diensten aan zoals zorg voor minder-validen en revalidatiecentra voor alle leeftijdsgroepen.

Meer over SAI vind je op onze internationale pagina
 www.sa-care.com

Tevredenheid

Ben je erg tevreden van onze diensten of vind je net dat bepaalde zaken beter kunnen?  Laat het ons zeker weten.

Dankzij jouw feedback kunnen wij de beste service aanbieden. Dat vinden wij bij Senior Assist erg belangrijk. De tevredenheid van onze bewoners en de kwaliteit van onze diensten komen voor ons altijd op de eerste plaats.

Elk Senior Assist woonzorgcentrum organiseert om de drie maanden een gebruikersraad . Die bestaat voor minstens de helft uit bewoners. Ook familieleden of mantelzorgsters mogen hier in zetelen. De gebruikersraad ziet toe op de kwaliteit van de verleende service en de dagelijkse werking van het rusthuis. Ze geeft hierover adviezen aan de directie. Aan deze adviezen hechten wij zeer veel belang.

Daarnaast zijn er nog verschillende manieren je ongenoegen te uiten:

We raden aan om eerst en vooral de hoofdverpleegster of directeur van het woonzorgcentrum te contacteren. Zij hebben het beste zicht op de zaken omdat zij dichtst bij de bewoner en de families staan.

Je kan altijd een mailtje sturen naar ons algemene e-mailadres: info@senior-assist.be .  Wie liever een brief stuurt, kan dat naar ons postadres:

Senior Assist
Dienst Communicatie
T. 02 793 77 30
Romeinsesteenweg 564b
1853 Strombeek-Bever

FEESTEN

testpagina

Nieuws

De Ronde van Battenbroek

Residentie De Mouterij op TV Oost

Naar aanleiding van de opendeurdag van 10 juni kwam TV Oost langs voor een reportage over het woonzorgcentrum De Mouterij in Aalst

Opendeurdag Tuin van Myra

Tuin van Myra is een vooruitstrevend en uniek woonconcept dat 58 luxe assistentiewoningen met wellness en hotelfaciliteit verenigt onder één dak.
Er zijn rondleidingen in het ganse wooncomplex en nadien kan je genieten van een hapje en een tapje in onze brasserie.

Opendeurdagen Maison Saint Ignace

Programma :

  • Rondleiding in het gebouw
  • Hapje en tapje in het restaurant

72 jaar getrouwd in De Mouterij in Aalst

Op 14 februari is het weer de dag van de geliefden en vieren we Sint-Valentijn.
En hoe mooi de liefde tussen twee mensen kan zijn, wordt duidelijk als we de warmte en genegenheid zien die Vital Van den Eeckhout en Jeanne Van Brempt uitstralen. Beiden 96 jaar en in de fleur van hun leven dankzij de liefde voor elkaar.

Niet gevonden wat je zocht?
Aarzel niet om ons te contacteren!